Heja fram de gula och blå

Färg av olika slag behöver inte bara förknippas med våra hem och inredning utav olika slag. Det finns en mängd saker det hela kan associeras med, där en viss färg eller färgkombination representerar någonting speciellt. Till exempel brukar man säga att rött är kärlekens färg, eller att blått är en färg som verkar lugnande.

Ett annat område där färger har stor betydelse är inom sportens värld. Här använder varje enskilt lag en eller flera färger för att på olika vis visa upp på sina kläder och annat att de hör ihop som en enhet på isen, fotbollsplanen eller liknande. De olika färgerna används även för att skilja respektive lag ifrån varandra, till exempel under en hockeymatch. Utan olika färger på spelarnas kläder kan det vara svårt att hålla koll på vem som tillhör vilket lag och därför underlättar det ju mer färgerna skiljer sig från varandra.

Ibland kan det hända att färgerna på två lag som ställs mot varandra är i stort sätt desamma. För att då undvika förvirring så har varje lag två eller fler uppsättningar där färgerna man använder sig utav har kombinerats på olika sätt, så att lagen ändå grå att skilja på.

När ishockey VM 2017 går av stapeln i maj kan du heja fram det blå-gula svenska landslaget till vinst. Mästerskapet bruakr vara mycket tufft, då det är en stor mängd matcher att klara sig igenom för att ta sig hela vägen till vinst. I vägen finns flera tuffa motståndare såsom Ryssland, USA och Slovakien, som alla ses som starka hockeynationer världen runt. Dock har Sverige vid flera tillfällen tagit sig hela vägen till medalj och även vunnit hela turneringen. Ibland har detta skett väldigt överraskande, medans det vid andra tillfällen varit klart i stort sätt från början.

Det kan också vara kul att inkludera sitt idrottsintresse i färgvalet när det kommer till att måla om ett rum hemma. Till exempel kan du ta inspiration av ett lags tröjor när det kommer till att kombinera två eller flera olika färger i ett och samma rum. Kanske hittar du en kombination som du inte alls trodde skulle fungera, men som i rätt nyanser blir väldigt bra.